Home  »   Nog te koop   »  Diverse vogels  »   Bonte specht 30 cm

Bonte specht 30 cm

Contact opnemen »

€ 95,- p/st

19102.804


30cm hoog

Omschrijving:

Behendig klautert hij langs de boomstammen. Zijn kopje voortdurend  draaiend, speurend en luisterend naar insecten. Zijn scherpe snavel in de aanslag om in het hout te kunnen roffelen als hij daar iets eetbaars vermoedt.

Oorspronkelijk maakte ik deze spechten in raku uitvoering. Maar veel mensen willen deze spechten buiten hangen en daar is raku gestookt werk niet zo geschikt voor. Op den duur verbleekt het zwart. Daarom ben ik op zoek gegaan naar weerbestendiger spechten.

Deze is gedecoreerd met een bijna, maar net niet helemaal matzwarte glazuur. Het wit is daarentegen een lichtjes warmwitte kleur. Samen geeft dat een iets natuurlijker kleurcombinatie dan de grotere bonte spechten die ik eerder maakte (die van 34cm hoog). Deze specht is ook een ietsje kleiner (30cm hoog).

Het werk is vervolgens op hoge temperatuur gebakken (1240 °C). Dus dit zwart van deze specht blijft mooi zwart, ook al hangt deze het hele jaar vol in de zon. Maar hij hangt natuurlijk ook prachtig gewoon binnen ergens aan de muur!

Aan de onderkant voorzien van mijn merkteken.

Artikelen die nog te koop zijn: