Home   »  Overig  »   Agenda – archief

Agenda – archief


Grietmarkt Amerongen 8 september 2018

Mijn keramiek is te zien tijdens de Grietmarkt op het historische plein tegenover het prachtige Kasteel Amerongen. Hier toon ik nieuw werk en oude bekenden zoals o.m. kerkuilen, steenuilen, spechten, reigers, kievitten, steltlopers en ijsvogels.

Met 75 kramen, duizenden bezoekers en honderden eters is de Grietmarkt één van de belangrijkste evenementen in de Utrechtse Heuvelrug met een gevarieerde aanbod aan kunst, design en biologische producten, acts, muziek, etc.

Waarom Griet?
‘Griet’ was de bijnaam van Margaretha Turnor, kasteelvrouwe van Amerongen in de 17e eeuw. Zij was een ondernemende vrouw en leidde het kasteelleven in zeer roerige tijden. Er was een groot boerenbedrijf aan Kasteel Amerongen verbonden en bovendien waren er veel contacten met kunstenaars, ambachtslui en muzikanten.

Meer informatie: www.grietmarkt.nl. Let op de aanwijzingen rond het parkeren. Het oude centrum van Amerongen bestaat uit kleinere pittoreske straatjes waar beperkt parkeerplaats is, maar er zijn goede voorzieningen voor getroffen.

Zaterdag 8 september 2018
van 10.00 -17.00 uur
Margaretha Turnorlaan, Amerongen


Keramieken vogels tijdens Delft Ceramica 2018

Van ervaren professional tot beginnende liefhebber: in het pittoreske centrum van Delft kunt u tijdens de Delftse Keramiekdagen op 14 en 15 juli 2018 genieten van het werk van ruim 50 keramisten uit heel Europa. Ze toonden hun nieuwste werk en lieten u kennismaken met de allerlei technieken en trends.

De Delftse Keramiekdagen is het evenement voor iedereen die van keramiek houdt, in keramiek geïnteresseerd is, of gewoon een gezellig weekend in Delft wil beleven.


De Natuur in Zilver en Keramiek

In het verenigingsgebouw van Natuur- en Vogelwacht Rotta kunt u het komende voorjaar alweer voor de zevende keer de expositie ‘De natuur in zilver en keramiek’ bekijken. Deze bijzondere expositie toont allerlei werkstukken geïnspireerd op de natuur.

Deze expositie organiseer ik samen met edelsmeden Betsy van Meijgaarden en Robert Staffhorst die hun inspiratie voor hun sieraden ook graag uit de natuur halen.

 

Adres
Natuur- en Vogelwacht Rotta
Hoeksekade 164
2661 JL Bergschenhoek

Zaterdag 24 maart 2018: 12-17 uur
Zondag 25 maart 2018: 12-17 uur

Toegang: gratis
Parkeren: gratis parkeerterrein voor de deur

Route: Google maps

http://www.rotta-natuur.nl/

 


Galerie Deerenberg zomer 2016

In de zomermaanden van 2016 was een selectie van mijn werk te zien en te koop bij Galerie Deerenberg in Schoonhoven, o.m. de raaf, zilverreigers, torenvalken, de bosuil, de kerkuil, steenuilen en kieviten.

Galerie Deerenberg bevindt zich in het gezellige centrum van Schoonhoven aan de Haven 40. Telefoon 0182-384945/382412.


 

Keramieken vogels tijdens Delft Ceramica 2016

Van ervaren professional tot beginnende liefhebber: in het pittoreske centrum van Delft kon u tijdens de Delftse Keramiekdagen op 16 en 17 juli 2016 genieten van het werk van ruim 50 keramisten uit heel Europa. Ze toonden hun nieuwste werk en lieten u kennismaken met de allerlei technieken en trends.

De Delftse Keramiekdagen is het evenement voor iedereen die van keramiek houdt, in keramiek geïnteresseerd is, of gewoon een gezellig weekend in Delft wil beleven.

Dit jaar deed ik al voor de vierde keer aan deze markt mee. Bij mijn kraam kon u onder meer spechten, zilverreigers, uilen, kluten en nog veel meer vogels van keramiek zien.

Zaterdag 16 juli 10.00 -17.00 uur
Zondag 17 juli 13.00 -17.00 uur
De Markt te Delft

Zie voor meer informatie de website www.delftceramica.nl

P1090950


2016 – Rotta ‘De natuur in zilver en keramiek’

In het verenigingsgebouw van Natuur- en Vogelwacht Rotta werd in het voorjaar alweer voor de vijfde keer de expositie ‘De natuur in zilver en keramiek’ gehouden. Deze expositie organiseer ik samen met Betsy van Meijgaarden en Robert Staffhorst die hun inspiratie voor hun edelmetalen sieraden ook graag uit de natuur halen.

Adres
Natuur- en Vogelwacht Rotta
Hoeksekade 164
2661 JL Bergschenhoek

Zaterdag 9 april 2016: 12-17 uur
Zondag 10 april 2016: 12-17 uur

Toegang: gratis
Parkeren: gratis parkeerterrein voor de deur

Route: Google maps

http://www.rotta-natuur.nl/


 16de Keramiekmarkt Dordrecht

Op zondag 4 oktober 2015 vindt de 16de keramiekmarkt plaats op het Statenplein in de historische binnenstad van Dordrecht. Deze markt heeft een abonnement op mooi weer, veel bezoekers en heel veel kinderen en volwassenen aan de draai- en handvormkramen. Zestig keramisten uit binnen- en buitenland tonen deze dag hun mooiste producten en kunstwerken. Overdag beoordeelt een vakkundige jury het aanbod. De organisatie stelt twee prijzen ter beschikking voor de beste presentatie en de runner up.
Zie voor meer informatie de website www.keramiekmarktdordrecht.nl


Zomer- en herfstexpositie Galerie Lijn 3

Tot 1 november mag ik een serie werken exposeren in Hofstede Galerie Lijn 3 in het Zeeuwse Geersdijk.

Galerie Lijn 3  is gespecialiseerd in hedendaagse figuratieve kunst. Er is een expositieruimte, er worden workshops gegeven en er is een theeschenkerij (open tijdens de galerie uren). Voor meer informatie zie de website van Galerie Lijn 3.

Openingstijden:
Donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Tijdens de feestdagen is de Galerie geopend.
Entree € 3,– pp.

Adres:
Hofstede Galerie Lijn 3
Mijmertuinen en beeldenpark
Provincialeweg 1
4494 NA Geersdijk – Noord-Beveland / Zeeland
Tel. 0113 / 85.06.09

Route: Google maps


2015 – Rotta ‘De natuur in zilver en keramiek’

In het verenigingsgebouw van Natuur- en Vogelwacht Rotta zal het komende voorjaar alweer voor de vierde keer de expositie ‘De natuur in zilver en keramiek’ worden gehouden. Deze expositie organiseer ik samen met Betsy van Meijgaarden en Robert Staffhorst die hun inspiratie voor hun edelmetalen sieraden ook graag uit de natuur halen.

Adres
Natuur- en Vogelwacht Rotta
Hoeksekade 164
2661 JL Bergschenhoek

Zaterdag 21 maart 2015: 12-17 uur
Zondag 22 maart 2015: 12-17 uur

Toegang: gratis
Parkeren: gratis parkeerterrein voor de deur

Route: Google maps

http://www.rotta-natuur.nl/

Poster downloaden


Keramix

 

2014 – Keramix

“KERA-MIX” in Stadshart Zoetermeer wordt georganiseerd door Stichting Terra Art Projects. Er zijn zo’n 250 werken te zien van 55 keramisten. Zeker de moeite van een bezoekje waard!

De tentoonstelling loopt dit jaar van 1 t/m 23 november 2014. In deze periode zijn is KERA-MIX 4 weekenden open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Warande 40, Stadshart (voormalige locatie It’s, naast achterzijde C&A)

De locatie is goed te bereiken voor de doelgerichte bezoeker én biedt de toevallige passant een aangename verrassing!

Meer informatie is te vinden op de website van Terra Art Projects of download de flyer!